Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine.
Swallows Nest Swallows Nest Swallows Nest Swallows Nest Swallows Nest Swallows Nest Swallows Nest Swallows Nest

Swallows Nest

The Swallow's Nest 

(Russisch: Ласточкино гнездо, Lastochkino gnezdo, Oekraïens :Ластівчине гніздо, Lastivchyne Hnizdo ) is een decoratieve kasteel gelegen op Gaspra, een kleine badplaats tussen Yalta en Alupka , op de Krim-schiereiland. Het werd gebouwd tussen 1911 en 1912, op de top van de 40 meter (130 voet) hoog Aurora Cliff, in een neo-gotische ontwerp door de Russische architect Leonid Sherwood voor de Baltische Duitse olie-miljonair Baron von Steingel.

Het kasteel kijkt uit op de Kaap van Ai-Todor aan de Zwarte Zee kust en is gelegen in de buurt van de overblijfselen van het Romeinse castrum van Charax. The Swallow's Nest is een van de meest populaire toeristische attracties in de Krim, het was geworden symbool van de Krim's zuidkust.

 

Omschrijving

Het gebouw is compact van formaat, groot met afmetingen van slechts 20 m (66 ft) lang en 10 m (33 ft). Het oorspronkelijke ontwerp voorzag een ontvangsthal, logeerkamer, trap naar de toren, en twee slaapkamers op twee verschillende niveaus binnen de toren. Het interieur van de kamer is ingericht met houten panelen; de muren van de rest van de kamers zijn gepleisterd en geschilderd. Een observatiedek ringen van het gebouw, die een uitzicht op de zee, en de verre kustlijn Yalta's.

 

Geschiedenis

Het eerste gebouw aan de Aurora Cliff werd gebouwd voor een Russische generaal circa 1895. De eerste structuur die hij bouwde was een houten huisje romantische naam "Castle of Love". Later op de eigendom van het huisje doorgegeven aan AK Tobin, een rechtbank arts naar de Russische tsaar .

In 1911, Baron von Steingel, een Baltische Duitse adellijke die een fortuin winning van olie in had gemaakt Bakoe , verwierf het houten huisje en binnen een jaar had het vervangen door het huidige gebouw genaamd Schwalbennest. De Schotse baron en Moorse Revival stijlen gehad in de Krim werd geïntroduceerd in de jaren 1820 door Edward Blore , de architect van de Vorontsov Palace (1828-1846). Vergeleken met de Alupka en Koreiz paleizen, de Swallow's Nest is dichter in stijl aan diverse Duitse sprookje geïnspireerd kasteel dwaasheden, zoals Lichtenstein Castle , Neuschwanstein en Stolzenfels Castle , hoewel de precaire ligging aan zee op de kliffen trekt parallellen met de Toren van Belem in Portugal , of Miramare Castle op de Golf van Triëst buiten Triëst, Italië .

In 1914, von Steingel verkocht het gebouw aan PG Shelaputin om te worden gebruikt als restaurant. Voor een korte tijd na de Russische revolutie in 1917 , werd het gebouw alleen gebruikt als een toeristische attractie. In 1927, het Zwaluwnest overleefde een zware aardbeving een vermogen van 6 tot 7 op de schaal van Richter. Het gebouw werd niet apart beschadigd van enkele kleine decoratieve items die in zee werden gegooid samen met een klein deel van de klif. Echter, de klif zelf ontwikkelde een enorme scheur. In de jaren 1930, werd het gebouw gebruikt door een leesclub van het nabijgelegen "Zhemchuzhina" (Pearl) plaats, maar het werd kort daarna gesloten als voorzorgs maatregel vanwege de schade die zij in de aardbeving had geleden, gesloten blijven voor de komende 40 jaar.

Renovatie en restauratie van het gebouw werd pas in 1968 begonnen met het project waren de restauratie van een klein gedeelte van het kasteel en de toevoeging van een monolithische console betonnen plaat aan de klif te versterken. Sinds 1975, een Italiaans restaurant heeft gebruikt binnen het gebouw.  In 2011, de Swallow's Nest was gesloten voor drie maanden als gevolg van de grote restauratie geschat op 1.200.000 gekost hryvnia ($ 150,000 USD ).

 

In de cultuur 

Door zijn belangrijke status als het symbool van de Krim de zuidkust, is de Swallow's Nest in verscheidene Russische films . Het werd gebruikt als de instelling van Desyat Negrityat , 1987 Sovjet-screen versie van Agatha Christie 's En toen waren Er niets. Het gebouw werd ook gekenmerkt in de 1983 Sovjet-Poolse kinder film Mister Blot's Academy , alsmede in Mio in het Land van Faraway, een 1987 gezamenlijke productie van de Zweedse , Noorse en Russische film ondernemingen.