Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine.
Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash Sasyk-Sivash

Sasyk-Sivash

 

Roze zoutmeren van Sasyk-Sivash 

Misschien wel de mooiste verlaten plek in de wereld

Al deze ongelooflijke water kleuren, gek zout kolommen en kosmische landschappen zijn verlaten velden voor het verzamelen van zout in de Krim!

Terug in de Sovjet-tijden, werden deze velden gebruikt voor de winning van zout voor de behoeften van de chemische industrie. Het uitzicht hier is fantastisch - een unieke combinatie van helder rood water en blauw-wit-zwarte modder. 

Sasyk, Sasyk-Sivash (Ukr. Sasik, Sasik-Sivash, Krim-tat. Sasıq, Sasıq Sıvaş, Sasich, Sasyk Sivash van ben) is het grootste meer en de salt lake op het Schiereiland de Krim, gelegen tussen de steden van Evpatoria en Saki op het grondgebied van de Saksky gebied en van de gemeenteraad Evpatoria (deel). Gebied — 75,3 km2, de verzorgingsgebied van 1,064 km2. Type totale mineralisatie — zout. De oorsprong van de — estuarium. De groep van hydrologisch regime — de drainage.

Het is onderdeel van een complex landschap reserve van regionaal belang Sasyk, gemaakt op 21 December 2011, met een totale oppervlakte van 5.000 ha.Sasyk — een van de 6 meren van de Krim (anderen — Achi, Bakal, Kleine Elkin, Koyash, Chokrak), die deel uitmaakt van de milieu-faciliteit.

Het is een onderdeel van de Evpatoria groep van meren. Lengte 14 km gemiddelde Breedte is 5,5 km, de langste is 9 km, de gemiddelde Diepte van 0,5 m, de langste is 1,2 m. de Hoogte boven zeeniveau: -0,6 m Van de zee, gescheiden door een landtong met een breedte van 0,9 — 1,7 km afstand. In de zomer, het gebied is aanzienlijk verminderd, het zoutgehalte van het water verhoogt.

Sasyk is gescheiden van de Zwarte zee landengte, waardoor de snelweg Evpatoria—Saki en trein Yevpatoriya—switch Point. Lake basin reservoir onregelmatige langwerpige, langgerekte, van West naar Oost. De oevers zijn vlak, met uitzondering van een aantal gebieden in de Oost — steil. Rivieren niet lopen. South shore naast de landengte is recht en volgt de lijn van de kust van de zee; de kust is ingesprongen in het land en verdeeld 6 grote balken (van West naar Vostok Mamakusa, n/a n/a, Baranovskaya, Nadezhdinskaya, Thema ' s) en suharikami die uitmonden in het meer. Het Noordelijke deel is gescheiden van de belangrijkste bulk dam, die zich uitstrekt over de gehele vijver van het Westen naar het Oosten, dus dat de stroom van het regenwater van de balken om het hele meer. Tussen de balken Nadezhdinskaya en Temesh kust tot diep in het meer-Kaap Rood, waar de steengroeve.

Okhotnykove in het dorp aan de samenvloeiing suhoreche balken Nadezhdinskoye zijn op de brug weg Saki—Afstandsvluchten en het goederenvervoer per spoor doel voor steengroeve Saki—Carrière. Gelegen op de landengte controles zoutpannen. Het meer heeft twee kanalen, die openen in de Zwarte zee, gelegen aan de westzijde van het perron van de Zon en ten Noorden van de kustplaats, de eerste heeft een directe toegang tot de zee, de tweede strekt zich uit aan de kant van Saki meer naar het kanaal van Saki meer met de Zwarte zee. De reset-modus van de wateren in de zee reguleren van de water toren en het gemaal.

In het Westen, naar het meer Sasyk aangrenzende Evpatoria op de oever liggen ook dergelijke nederzettingen riona Saks Firth in het Westen, Ilankai Okhotnykove — noordoosten, langs de Kust van Zuid-Oosten.

Struikgewas van water-minnende vegetatie zijn gebruikelijk in het Noorden van het meer. De schorren gelegen op de landengte en land aan de samenvloeiing suhoreche balken Nadezhdinsky (Zuid Okhotnykove). De karakteristieke kleur van het meer is gekoppeld aan de activiteit van ééncellige algen van de soorten Dunaliella zoutwater, het genereren van een aanzienlijke hoeveelheid β-caroteen, en micro-organismen van het domein archaea. Het water van het meer kunt verwerven van een kleur van roze naar intens rood.

Op de bodem ligt aan de dikte van de bodem en sedimenten: zwart slib in de bovenste laag, dan grijs en staal-grijs, soms met een blauwe tint. Hogere aquatische vegetatie ontwikkelt zich enkel met succes in de ontzilt bovenloop van de meren en op de uitgangen van een laag gemineraliseerd grondwater. Het meer is begroeid met waterplanten vooral in de zoute gebieden in de lagunes van de zandbanken in de monding van de zijtak balken in het gebied van de uitgangen van de ondergrondse water. Er zijn intensief ontwikkelen van verschillende algen tot de bloei van het water. In sommige jaren, algen de zomer meer pekel roodachtige of groenachtige tint. 

De gemiddelde jaarlijkse neerslag is ongeveer 400 mm. Voedsel: gemengd-oppervlak en de ondergrondse wateren van de zwarte zee artesian basin, zee filtratie wateren.

Vanwege de storm Noord-Oosten wind met rukwinden tot 30 m/s en de hoogte van de golven op het meer Sasyk-Sivash tot 1,5 m op April 16, 2013, was er een dreiging van het breken van het verdelen van dam van het meer van Sasyk-Sivash door 6, 7 en 8 km.de volgende dag, de wind in kracht af en de situatie op de dam gestabiliseerd.

 

Economische waarde

Slib (slib sulfide kust-type) meren zijn geclassificeerd als therapeutische en dit meer is een plaats van ontspanning. Het is één van de 14 modder deposito ' s van de Krim, na goedkeuring door de Raad van Ministers van de USSR hygiënische bescherming van de zone. Volgens de resolutie van het Kabinet van Ministers van Oekraïne van 11.12.1996 № 1499 "bij goedkeuring van de lijst van grondstoffen en water behoren tot de categorie van medisch", is één van de 13 modder deposito ' s van de Krim erkend als therapeutisch.

Op de landengte met de Zwarte zee zijn er de plaatsen van de zout-industrie.

Op de landengte in 2017, twee groeven voor de winning van zeezand begon te werken.

 

 

Фото Сергея Anashkevitch