Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine.
Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden Nikitsky Garden

Nikitsky Garden

Nikitsky Botanische Tuin 

is een complexe wetenschap en onderzoek vestiging. Het is de meest bekende en populaire park van de Krim zuidkust. The Garden combineert natuur, geschiedenis, kunst en wetenschap. De collectie beschikt over een 30-duizenden planten van over de hele wereld. De tuin is gelegen aan de zuidelijke kust van de Krim tussen Nikita dorp en de Zwarte Zee. 

Bijna 4 mijl afstand van Jalta is er een prachtig mooie plek van de Krim, een groene schatkamer van Oekraïne, - Nikitsky Botanische Tuin. Collectie van de tuin bestaat uit representatieve soorten van alle planten groeien in de wereld van de subtropische gebieden. Nikitsky Garden is een van de oudste wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen. De tuin werd in 1812 niet ver van het dorp van Nikita, die naam gaf aan de oprichting. 

Op 10 juni 1811, met actieve deelname van gerenommeerde botanicus Fyodor Bieberstein (Marshall von Bieberstein), het "decreet betreffende de schepping van de keizer staat Botanische Tuin in de Krim" in St.Petesrburg werd ondertekend. In hetzelfde jaar, 375 desyatin (een oude Russische meeteenheid gelijk 1,09 hectare) van de grond werden gekocht van landeigenaar Smirnov. 

Een vacante functie van directeur van de Garden's Bieberstein voorgesteld aan zijn dienaar, een 30-jaar oude wetenschapper Christian von Steven. De eerste aanplantingen werden al in september 1812 gemaakt - dus de geboorte is gegeven aan de Staat Nikitsky Botanische Tuin. Binnen 14 jaar van uitzonderlijk noeste werk, von Steven geslaagd om meer dan 450 soorten exotische planten te verzamelen, het ontvangen van een nick-name van de "Nestor van de Russische botanici". 

Vandaag de levende collectie van de Tuin telt 30.000 soorten, hybriden en soorten planten van bijna alle landen van de wereld. De lagere park van de tuin heeft een groeiende Californië eiken (de enige in de Oekraïne), en Primorski park is voorzien van de meest warmteminnende bomen en struiken: mirte, feijoa, orchidee boom, chamaerops (Palmetto). Nikitsky Tuin bezit ook Aleppo dennen, Algerijnse spar, Californische eik, Arizona cipres, Juniperus Virginiana, en de enige in Nikitsky Tuin soorten van een "ijzerhout" - Parrotia persica (Perzisch Ironwood Boom). 

Deze boom is bijna 17 meter. Hoog, heeft een top gevormd van brede ovale bladeren, die in de herfst beginnen met roze-oranje van kleur zijn. 

Een speciale trots van de Botanische Tuin is een dendrologische park met een collectie van meer dan 1700 soorten bomen en struiken, verzameld uit alle continenten van de wereld. Het park heeft ongeveer 600 soorten en soorten bloemen en ongeveer 250 soorten van de uitstoot van planten. In de buurt van de zee is er 's werelds meest rijke rose soorten collectie, tellen bijna 1600 Oekraïense en buitenlandse soorten. Fan-gebladerde Chinese palmbomen worden hier verbouwd. 

Deze bomen zijn geteeld sinds 1860 en sindsdien zijn verspreid over de zuidelijke kust van de Krim. Een stenen dennen en Libanon ceder werden er geplant. De eerste van hen werd verlost van de Middellandse Zee en de tweede - van de bergen van Klein-Azië. 

Niet ver van bamboe kreupelhout er groeit een taxus (Taxus baccata). Deze vertegenwoordiger van het hout, die daar waren steeds een keer, is aanzienlijk oud - het is meer dan 530 jaar oud. Gigantische sequoia, of mammoet boom - Hier kan men de grootste boom van Nikitskogo Garden te zien. Het is meer dan 114 meter. Hoog en over 5 ft. Diameter, hoewel het slechts 110 jaar oud. Het is een interessant feit, dat de yaw-achtige sequoia, die ook een vertegenwoordiger van de gigantische bomen, waren geleverd bij de parken van West-Europa uit Nikitsky Botanische Tuin samen met een aantal andere plantensoorten. Er is een open gebied achter de sequoia, die allemaal is beplant met rozen, en een klein zwembad op het bewaart waterplanten - lotus Nelumbo caspica, iris, Acorus Japonicus, water-lelie. Dan is er een groep van Himalaya ceders, Atlas ceder en een groenblijvende sub-struik - echte lavendel. 

De tuin is verdeeld in verschillende parken: het onderste, de bovenste, uiterste en een park op cape Montodor. Deze parken zijn niet territoriaal verbonden. 

Het oudste deel van Nikitsky Botanische Tuin is de Lower Park, ver in de tijd van de Tuin oprichter von Steven opgericht. 
The Upper Park is gevestigd in een relatief rustig deel van de helling in het centrale deel van de tuin. Het werd opgericht in het midden van de 19e eeuw. Gerenommeerde landschapsarchitect Arnold Regel deelgenomen aan het ontwerp maken van het park, die werd opgericht "om te wandelen doeleinden". 

Primorsky Park (literair: Seaside Park) werd meer dan 80 jaar geleden gelegd. Het zuidelijke deel van de tuin beschermd door cape Martyan uit koude noordelijke en noordoostelijke wind is een ideale plek voor het planten van warmteminnende bomen en struiken. Links en rechts van Primorsky Park zijn er twee interessante delen van Nikitsky Botanische Tuin. In het oosten is er een reserve "Cape Martyan, waar een onbetaalbare site met een bewaard gebleven deel van de sub-mediterraan bos. Er kan een zeldzame bomen, struiken en kruiden (totale 500 soorten) groeien in natuurlijke omstandigheden te vinden. En deze hele schatkist groeit op 120 hectare reservaat land. 

Deze reserve dient als een natuurlijk laboratorium voor de Hof van wetenschappers en dus is het gesloten voor de massale rondleidingen. In het westen van Primorsky Park, dichter naar Jalta, is er een Park op cape Montedor. Het behoudt zowel inheemse soorten (donzige eik en Griekse jeneverbes), en relikwie naaldhout exotische bomen - vele soorten dennen uit verschillende landen, Metasequoia met een tedere conifeer vallen in de winter. Metasequoia werd beschouwd als een al dood soort, toen het onverwacht werd gevonden "in goede levensomstandigheden" in China in 1941. 

Park Montedor is het jongste park van Nikitsky Tuin - het was iets meer dan 50 jaar geleden opgericht. 

Tal van diploma's en onderscheidingen ons vertellen over het succes van Nikitsky Botanische Tuin. Het jubileum medaille bedacht om zijn honderdjarig bestaan ??te herdenken heeft een Latijnse inscriptie Per scientiam ad vitam - wat betekent "Om het leven te dienen met de wetenschap". Activiteit van de Tuin werd zeer gewaardeerd tijdens internationale tentoonstellingen in Oostenrijk, de Verenigde Staten, België. Nikitsky Botanische Tuin werd bekroond met een ere prix in 1961 in Erfurt om zijn uitgebreide resultaten in de fruitteelt - 13 gouden en een zilveren medaille.