Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine.
Koktebel Koktebel Koktebel Koktebel Koktebel Koktebel Koktebel Koktebel

Koktebel

Koktebel 

(Oekraïens : Коктебéль , Russisch : Коктебéль , Krim-Tataren : Köktöbel ), voorheen bekend als Planerskoye , is een nederzetting en een van de meest populaire badplaats townlets in Zuid-Oost- Krim . Koktebel is gelegen aan de kust van de Zwarte Zee ongeveer halverwege tussen Feodosia en Sudak en is ondergeschikt aan de Feodosia stad gemeente. Bevolking: 2.863 (2013 schatting van de populatie) .

Het is het best bekend om zijn literaire verenigingen. De Russische dichter Maximilian Voloshin maakte het zijn woonplaats, waar hij vermaakt vele vooraanstaande gasten, waaronder Marina Tsvetajeva , Osip Mandelstam en Andrey Bely (die daar gestorven). Ze schreven opmerkelijke gedichten in Koktebel.

De oorspronkelijke naam Köktöbel is van Turkse afkomst: in de Krim Tatar betekent het "Land van de blauwe heuvels" (uit kök , "hemelsblauw", en Töbe , "heuvel" of "berg", samengesteld met de collectieve achtervoegsel -el ). De Sovjet- naam van Planerskoye komt van de Russische schaafmachine , of glider : de heuvels boven de kust waren de site van de vele vroege experimenten in bemand zwaarder-dan-lucht vlucht door Russische pionier vliegers. Het plaatselijke vliegveld is nog steeds bekend als Planerskoye.

De film van de zelfde naam door Boris Chlebnikov en 2003 Aleksei Popogrebsky volgt de reis van een vader en zoon als ze proberen om Koktebel bereiken vanuit Moskou.

Koktebel stond bekend als een vakantie plek voor schrijvers in de Sovjet-Unie. Het is ook beroemd om zijn brandewijn , zijn deltavliegen en haar naturistenstrand , de grootste in de voormalige Sovjet-Unie.

Tegenwoordig Koktebel opvult in de zomer met toeristen uit Rusland en Oekraïne . Roebels en dollars worden direct uitgewisseld in kiosken langs de stranden. Er is een mix van openbare stranden en prive stranden met een verhard wandelpad langs de baai. Dit wandelpad is bekleed met kleine restaurants, cafes, kiosken en kleine marktgebieden verkopen kunsten en ambachten, gedroogde vis, of plakjes zelfgebakken taart. In de avond het strand komt tot leven met veel kleine disco's aanbieden van muziek, bier en shashlik . De keuken is overwegend Tatar maar Russische en Oekraïense eten is ook in de aanbieding. Er zijn boottochten, paardrijden en uitstapjes naar een nabijgelegen klooster of naar de cognac fabriek. Accommodatie is ofwel in een klein hotel of in een van de honderden guesthouses gerund door lokale bewoners. Het lijkt alsof de hele bevolking is veranderd in herbergiers in de zomer.

Koktebel is tegenwoordig ook bekend om zijn jazz-festival, dat duurt meestal plaats in het midden van september. Het lokt de aandacht van de jazz-liefhebbers uit de hele ex-USSR. Cast van het festival in de afgelopen jaren onder De-Phazz , Nino Katamadze , Stanley Clarke, Billy Cobham en vele andere bekende jazz en wereldmuziek artiesten. Maar 2014 editie van het festival zal worden gehouden in Zatoka en Bilhorod-Dnistrovskyi (zowel in Odessa Oblast ).