Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine. Diamant Travel - is the leading tour operator for your top vacation in Crimea in Ukraine.
Alupka Alupka Alupka Alupka Alupka Alupka Alupka

Alupka

Alupka 

(Russisch: Oekraïens: ; Krim-Tataren: Alupka) is een resort stad gelegen in het Krim-schiereiland, momenteel onderworpen aan een territoriaal geschil tussen de Russische Federatie en Oekraïne (zie 2014 Krim-crisis). Het is gelegen op 17 km (11 mijl) naar het westen ofYalta. Het is beroemd om de Vorontsov Palace, ontworpen door de Engels architect Edward Blore in een extravagante mix van de Schotse adellijke en neo-Moorse stijlen en gebouwd in 1828-1846 voor prins Mikhail Semyonovich Vorontsov. 

Alupka en omgeving is vol resort hotels aan de kust van de Zwarte Zee, waar duizenden reizigers (met name uit de voormalige Sovjet-Unie) reizen per jaar. Openbaar vervoer naar Alupka kan de bussysteem (buslijnen # 26 en # 27 van Yalta) en andere wegvoertuigen. 

 

Klimaat 

Gelegen in het warme klimaat van Zuid-Krim, Alupka heeft een gemiddelde temperatuur van + 3-4 ° ? in januari-februari en een gemiddelde temperatuur van + 24,6 ° ? in augustus. De gemiddelde neerslag in de stad is 400 mm per jaar, de gemiddelde luchtvochtigheid is ongeveer 69%, en het gemiddelde aantal zon per jaar is 2150 uur. Het zwemseizoen streaches van maart tot oktober, met een gemiddelde watertemperatuur van 22-28 ° C (72-82 ° F). 

 

Geschiedenis 

Alupka werd voor het eerst opgericht als een Griekse nederzetting. De naam is afkomstig van het Griekse woord voor vos. Na de Grieken, Alupka kwam onder controle van theByzantine Rijk. De eerste schriftelijke vermelding van Alupka teruggaat naar 960 in een document over theByzantine Keizer Romanos II. Later, Alupka werd gecontroleerd door de Krim-Tataren. Na theCrimean campagnes, de stad in het bezit kwam van Grigori Aleksandrovitsj Potemkin, gouverneur-generaal van de Novorossiya Krai. In 1798, had de stad een bevolking van 211, voornamelijk bestaande uit boeren. 

Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, Alupka was een bekende badplaats. In het midden van de 19de eeuw was het zelfs nog populairder dan Yalta, vooral vanwege het werk van de gouverneur van NovoRossia - Mikhail Vorontsov, die hier het bouwen van een paleis (of zelfs beter zeggen, Castle). 

 

Attracties 

Alupka is niet alleen een badplaats, maar ook een belangrijke toeristische attractie. Belangrijke bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer: 

Vorontsov Palace 

  • Vorontsov's Park, gelegen op het terrein van de Vorontsov Palace 
  • Ai-Petri Mountain 

Vorontsovsky Palace en Park 

De belangrijkste attractie van Alupka is het de Schotse adellijke en neo-Moorse stijl Vorontsov's Palace, die werd ontworpen door de Engels architect Edward Blore gebouwd in 1828-1846 voor prins Mikhail Semyonovich Vorontsov. Tijdens de conferentie van Jalta, de paleis gespaard door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog - diende als de residentie van Sir Winston Churchill en zijn Engels delegatie. 

Een groot Engels park is ontworpen en gebouwd voor prins Vorontsov op het grondgebied van de Vorontsov's Palace. Het park werd gebouwd vanaf december 1824 tot april 1851, en werd voor ogen, ontworpen, gemaakt en onderhouden door Chief Botanist van de zuidelijke kust van de Krim, Carolus Antonius Keebach. Plantmateriaal voor de tuin is vanuit de Nikita Botanische Tuin geleverd door haar directeur, Nicolai Anders von Hartwiss. 

Er is ook een selectie van diverse hotels en restaurants. Er zijn veel dingen te doen in het centrum van Alupka, zoals kijken naar Ai Petri berg en zelfs een kabelbaan daar. 

Ai-Petri Mountain 

Alupka is gelegen aan de voet van de 1234 meter Ai-Petri (St. Peter) de berg van de Krim Mountainschain. Sinds 1987, een drie kilometer Gondola lift, een van de langste van Europa en opgesplitst in twee fasen, vervoert passagiers van en naar de berg, zodat bezoekers met een prachtig uitzicht op de omgeving en de Zwarte Zee. 

 

Mensen uit Alupka 

  • Amet-Han Sultan, een Krim-Tataren vechter en testpiloot 
  • Evgeni Aldonin, een Russische voetballer 

 

Referenties 

Deze plaats ligt op de Krim-schiereiland, waarvan de meeste is het onderwerp van een territoriaal geschil tussen Rusland en Oekraïne. Volgens thepolitical divisie van Rusland, gelegen op het schiereiland zijn de federale onderwerpen van de Russische Federatie (de Republiek van de Krim en de federale stad ofSevastopol). Volgens de administratieve-territoriale verdeling van Oekraïne, gelegen op het schiereiland zijn de Oekraïense divisies (de Autonome Republiek van de Krim en de stad met een bijzondere status van Sevastopol). 

"Alupka (Krim oblast)". weather.in.ua (in het Oekraïens). Ontvangen 21 februari 2012. 

http://database.ukrcensus.gov.ua/PXWEB2007/popul_eng.htm 

 

Externe links 

officiële website 

  • Vorontsov's Castle in Alupka - Foto's van Alupka Palace 
  • alupka.whoo.net - Alupka: Vorontsov's Palace en Park 
  • vpalace.narod.ru - Webpagina van het Alupka Castle (Russisch)